Volg Belga News Agency (NL)

Voka: tevreden gebruiker van Mynewsdesk

Nieuws   •   okt 22, 2019 13:20 CEST

De Mynewsdesk-newsroom van Voka

Belga News Agency biedt organisaties een totaaloplossing voor communicatie- en PR-professionals waardoor die met slechts één klik persberichten of andere informatie kunnen delen met journalisten. Door Mynewsdesk te gebruiken wordt communiceren met de pers eenvoudiger dan ooit.

Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen, gebruikt het platform al een tijdje en is tevreden over de tool. Woordvoerder Kasper Demol legt uit waarom Mynewsdesk een meerwaarde voor zijn organisatie is.

“Mynewsdesk is een goede manier om je perscontacten te bereiken”, zegt Demol. “Bovendien hebben alle uitgestuurde persberichten steeds dezelfde look&feel en bereiken we naast onze eigen contacten ook het volledige Belga-netwerk.”

Het Belga-netwerk, dat zijn alle beroepsjournalisten die actief zijn bij de aandeelhouders van Belga News Agency. Kortom, zowat álle journalisten van grote mediagroepen in ons land, zowel Nederlandstalig als Franstalig.

“Dankzij het platform Mynewsdesk bereiken we meer journalisten en kunnen we zien wie onze berichten heeft geopend of doorgestuurd. Dat zijn interessante gegevens voor een organisatie”, zegt Demol nog. “Daardoor weten we welke berichten ‘populair’ zijn en wie we exact bereiken. We gaan de inhoud van de berichten daar niet op afstemmen, maar steeds evalueren welke klemtoon we willen leggen en of de inhoud relevant genoeg is om uit te sturen of niet.” De inhoud van de berichten bepaalt de gebruiker zelf en wordt ook door hem aangeleverd.

De afgelopen weken maakte Voka intensief gebruik van Mynewsdesk, maar er zijn ook weken dat er minder berichten gepost worden. “Wij communiceren vaak over nationale topics, zoals federale of Vlaamse politiek, en door de komst van de nieuwe Vlaamse regering of Open Bedrijvendag hebben we de afgelopen weken wat vaker gecommuniceerd. Ook onze regionale Voka – Kamers van Koophandel van Limburg, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen gebruiken sinds kort Mynewsdesk voor hun lokale persmededelingen,.”

Het gebruik van het platform noemt Demol ‘heel handig’. “Alles wijst zichzelf uit, en heel interessant vind ik dat je ook foto’s kan toevoegen”, klinkt het. “Dat geeft een meerwaarde aan je bericht en zo lever je redacties ook het juiste fotomateriaal waardoor ze niet steeds dezelfde, soms verouderde, archieffoto’s moeten gebruiken.” Mynewsdesk biedt ook een blik op de sociale media van de organisatie, en geeft haar de kans om een evenementenkalender toe te voegen.

De belangrijkste troef van Mynewsdesk is volgens Demol de mogelijkheid om met verschillende verzendlijsten te werken. “Niet elk bericht is interessant voor pakweg 400 journalisten, dus is het handig om te kunnen opdelen volgens thema’s”, vertelt hij. “Bijvoorbeeld een groep ‘mobiliteit’ of een groep ‘gezondheidszorg’, waardoor je gesegmenteerd berichten kan uitsturen naar die journalisten die vertrouwd zijn met het thema en er vaak over schrijven. De kans dat je bericht bij de juiste persoon terechtkomt, en dat het dus opgepikt wordt, vergroot zo aanzienlijk.”

Demol is dus een tevreden gebruiker. “Dat kan je inderdaad zo stellen. Vroeger gebruikte ik een excelsheet, nu Mynewsdesk. Ik moet wel nog steeds m'n eigen contacten zelf bijwerken in het systeem, maar dankzij de gebruiksvriendelijkheid en de goede look&feel van het platform is ons bereik enorm verhoogd”, besluit hij.

Bezoek de newsroom van Voka: https://www.mynewsdesk.com/nl_be/voka

Nieuwsgierig naar wat Mynewsdesk voor jullie kan betekenen? Neem dan snel contact op voor meer informatie of een demo.

Info- of demo-aanvraag

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.