Volg Belga News Agency (NL)

Verrassend: Marouane Fellaini kreeg meeste media-aandacht het afgelopen jaar

Nieuws   •   dec 30, 2016 10:36 CET

Marouane Fellaini (11/06/2016, Belga-Bruno Fahy)

Van alle Rode Duivels kreeg middenvelder Marouane Fellaini dit jaar de meeste naamsvermeldingen in de Belgische pers. Uit een studie van Belga Solutions blijkt dat de middenvelder van Manchester United vooral in de tweede jaarhelft vaak vernoemd werd in Belgische geschreven en digitale media. Eden Hazard en Thomas Meunier nemen respectievelijk de tweede en derde plek in, gevolgd door Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku.

Dat Fellaini de meest voorkomende Rode Duivels-naam is in Belgische media, heeft hij niet enkel aan successen te danken. Big Fella piekte een eerste keer op 1 juli, na de nederlaag op het EK tegen Wales waarbij de media zeer negatief over Fellaini schreven. Vooral op Twitter was het aantal negatieve tweets die dag enorm hoog (2710 Twittervermeldingen). Ook op 4 december ging Marouane negatief over de tongen in zowel print-als digitale media doordat hij een penaltyfout maakte in de Premier League-wedstrijd tegen Everton waardoor de ploeg van Romelu Lukaku de wedstrijd kon winnen. Gelukkig kreeg Fellaini ook positieve vermeldingen: in de aanloop naar de eerste interland van bondscoach Roberto Martínez liet die laatste verstaan dat hij 'het unieke profiel van Fellaini' wel kon appreciëren. Fellaini's naam ging in 2016 ruim 51,000 keer over de tongen.

Wat naamsvermelding betreft is voor Eden Hazard een tweede plaats weggelegd, die 38,444 keer vermeld werd. De middenvelder van Chelsea droeg tijdens interlands vaak de kapiteinsband in afwezigheid van Vincent Kompany en werd tot Man van de Match uitgeroepen na de overtuigende overwinning tijdens het EK tegen Hongarije. Enkele dagen later miste hij een training door een blessure en kreeg die dag 356 naamsvermeldingen. Na het EK ging het aantal naamsvermeldingen van Hazard naar beneden maar door zijn constante prestaties bij club Chelsea ging hij nooit helemaal uit de aandacht. De top drie van naamsvermeldingen van Rode Duivels wordt afgesloten door Thomas Meunier. Tijdens het EK gaf hij enkele mooie assists waardoor ploegmaats konden scoren, maar zijn absoluut piekmoment in (voornamelijk online) vermeldingen kwam er op 2 november toen hij in de slotminuut van de Champions League-wedstrijd tegen Basel het winnend doelpunt scoorde voor zijn club Paris-Saint-Germain. In de Belgische pers, maar ook op sociale media, wordt lovend over een 'wereldgoal' gesproken. Meunier kreeg iets meer dan 36,000 vermeldingen achter zijn naam.

Eden Hazard (07/10/2016, Belga-Jasper Jacobs)

De top drie van naamsvermeldingen van Rode Duivels wordt afgesloten door Thomas Meunier. Tijdens het EK gaf hij enkele mooie assists waardoor ploegmaats konden scoren, maar zijn absoluut piekmoment in (voornamelijk online) vermeldingen kwam er op 2 november toen hij in de slotminuut van de Champions League-wedstrijd tegen Basel het winnend doelpunt scoorde voor zijn club Paris-Saint-Germain. In de Belgische pers, maar ook op sociale media, wordt lovend over een 'wereldgoal' gesproken. Meunier kreeg iets meer dan 36,000 vermeldingen achter zijn naam.

De andere Rode Duivels waarover dit jaar het vaakst werd geschreven zijn Kevin De Bruyne (34,409), Romelu Lukaku (22,361), Vincent Kompany (16,035), Dries Mertens (14,605), Jan Vertonghen (11,689), Axel Witsel (11,461) en Radja Nainggolan (10,831).

Het onderzoek gebeurde door Belga Solutions dat in 18 Belgische kranten en 49 Belgische magazines, maar evengoed op mediawebsites of sociale media zoals Twitter en Facebook en enkele blogs onderzocht welke Rode Duivels het grootst aantal mediavermeldingen kreeg, en wanneer.

Wenst u meer informatie over dit onderzoek van Belga Solutions? Contacteer ons op 02/743 34 03 of info@belga.be.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.