Volg Belga News Agency (NL)

Theo Francken kroont zich tot Twitterkoning van de federale regering

Nieuws   •   dec 30, 2016 10:37 CET

Theo Francken (16/01/2016, Belga-Laurie Dieffembacq)

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken heeft de afgelopen 12 maanden het meest getweet in vergelijking met zijn federale collega's. Hij schreef zo'n 2740 tweets, gemiddeld bijna 8 per dag. De telling gebeurde door Belga Solutions over een periode die liep van 1 januari tot en met 11 december 2016.

Dat Francken het meest actief is op Twitter, is al langer geweten. De staatssecretaris beheert zijn account zelf en tweet wel vaker meningen die niet door iedereen op gejuich worden onthaald. Francken tweette op 27 juli maar liefst 38 verschillende berichten, goed voor een absoluut record in vergelijking met zijn collega's. Francken kent heel wat bijval, zo blijkt uit het aantal retweets en likes dat de man krijgt. Berichten over terugsturen van vluchtelingen met een crimineel verleden, toekennen van visa of de visumrel over het Syrische gezin in Aleppo werden het vaakst gedeeld door zijn volgers. Minister van Justitie Koen Geens is de tweede meest actieve twitteraar in de Belgische regening. Zijn account wordt door zijn kabinet beheerd en dient voornamelijk om enkele beslissingen van de regering in het domein Justitie te duiden of kaderen. Zijn tweet over de mostwanted-lijst van de federale politie werd 43 keer geliked, het hoogste aantal dit jaar voor Geens. Het kabinet van Geens was het actiefst op Twitter op 6 december, toen werd aangekondigd dat de minister het hele wetboek wil hervormen en aanpassen aan de 21ste eeuw. Die dag werden maar liefst 28 tweets verstuurd.

Vlnr: Koen Geens, Didier Reynders (09/03/2016, Belga-Dirk Waem)

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders sluit de top drie van meest actieve twitteraars in de Belgische regering af. Reynders tweet soms zelf maar zijn account wordt mee beheerd door zijn medewerkers. Reynders deelt vooral zijn medeleven na aanslagen in binnen-en buitenland, de tweet die het meest geliked werd gaat over de aanslag in het Turkse Gaziantep. De dagen na het Brexit-referendum was Reynders het meest actief op sociale media: hij tweette daags nadien zo'n 25 keer, en meestal in verschillende landstalen. Verder verwent Reynders zijn volgers ook steevast met weerberichten en laat hij hen een inkijk in het gevarieerde leven van een buitenlandminister. Kris Peeters en Alexander De Croo maken de top vijf compleet. Reynders heeft wel veruit de meeste volgers van al zijn collega's: met ruim 94.000 volgers klopt hij De Croo (74.200), Peeters (bijna 50.000), Francken (23.800) en Geens (15.700) met groot gemak.

Wenst u meer informatie over dit onderzoek van Belga Solutions? Contacteer ons op 02/743 34 03 of info@belga.be.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.