Volg Belga News Agency (NL)

Greg Van Avermaet meest vernoemde Olympiër in Belgische media dit jaar

Nieuws   •   dec 30, 2016 10:36 CET

Greg Van Avermaet (07/08/2016, Belga-Eric Lalmand)

Wielrenner Greg Van Avermaet, winnaar van Olympisch goud in Rio, werd het afgelopen jaar het meest vermeld in Belgische media. Dat blijkt uit cijfers van Belga Solutions, dat in 18 Belgische kranten en 49 magazines maar ook online bronnen als Twitter, Facebook, Belgische nieuwswebsites en enkele blogs onderzocht welke Belgische Olympiër dit jaar het vaakst vernoemd werd. Tennisser David Goffin en zevenkampster Nafi Thiam vervolledigen de top drie.

Gouden medaillewinnaar Van Avermaet kan in de periode 1 januari – 13 december 2016 rekenen op 20,136 vermeldingen, waarvan ongeveer 80 procent (16,192) op online media. Hij kende twee pieken het afgelopen jaar: op 6 juli toen hij na ritwinst de Gele Trui pakte in de Ronde van Frankrijk en exact een maand later bij zijn gouden medaille tijdens de Olympische Spelen. Voor de nummer twee in het lijstje David Goffin is de deelname aan de Olympische Spelen geen hoogtepunt in aantal vermeldingen. De tennisser werd dit jaar 19,851 keer vermeld, waarvan 3,341 keer in printmedia. Goffin haalde de achtste finales in Rio maar ging daaarin onderuit. Zijn piekmomenten in de Belgische media lagen tijdens Roland Garros, waarin hij de kwartfinales haalde, en de European Open eind oktober, waar Goffin twee matchballen miste en zo een plaats in de finale aan zich zag voorbijgaan.

David Goffin (09/08/2016, Belga-Benoît Doppagne)

Zevenkampster Nafissatou Thiam, die midden december de Nationale Trofee voor Sportverdienste in ontvangst mocht nemen, werd dit jaar 11,647 keer vermeld in Belgische media en online. Haar piekmoment ligt, hoe kan het ook anders, tijdens de finaledag van de Olympische zevenkamp op 14 augustus. Thiam won vrij onverwacht de gouden plak, wat haar naamsvermelding deed boomen. Een tweede piekmoment kwam er voor Thiam tijdens de Memorial Ivo Van Damme waar alle medaillewinnaars uit Rio in de bloemen werden gezet.

Nafissatou Thiam (12/08/2016, Belga-Dirk Waem)

De top tien van meest besproken Olympiërs in Belgische media wordt vervolledigd door zwemmer Pieter Timmers, tennisster Kirsten Flipkens, wielrenster Jolien D'Hoore, wielrenner Philippe Gilbert, tennisster Yanina Wickmayer , golfspeler Thomas Pieters en judoka Dirk Van Tichelt.

Wenst u meer informatie over dit onderzoek van Belga Solutions? Contacteer ons op 02/743 34 03 of info@belga.be.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.