Volg Belga News Agency (NL)

Charles Michel meest vermeld op Twitter in 2016

Nieuws   •   dec 30, 2016 10:37 CET

Charles Michel (22/12/2016, Belga-Thierry Roge)

De Belgische eerste minister Charles Michel werd in de afgelopen 12 maanden het vaakst vermeld op Twitter. Maar liefst 30.614 keer werd er over hem gesproken, zijn eigen Twitteraccount werd bij de telling niet meegeteld. Die telling gebeurde door Belga Solutions, dat tussen 1 januari en 11 december van dit jaar becijferde welke Belgische politici het vaakst vermeld werden op het sociale medium. Staatssecretaris Theo Francken en vicepremier Kris Peeters sluiten de top drie af.

Dat Charles Michel het meest genoemd wordt op Twitter is geen verrassing te noemen. Als eerste man van het land werd hij vooral rond de beleidsverklaring van 16 oktober vaak vermeld door anderen op Twitter. Ook de account van de Kamer (@deKamerBe) vermeldt zijn naam op regelmatige basis. Kort na de aanslagen van 22 maart werd Michel ook vaak vernoemd. Een tweet die hij verstuurde de namiddag van 22 maart en waarin hij de bevolking oproept thuis te blijven en bij vragen het crisiscentrum te bellen, werd maar liefst 644 keer geretweet, een absoluut record. Een tweet waarin gevraagd werd om Theo Francken te steunen in zijn weigering tot 'asiel op aanvraag', werd zo'n 109 keer geretweet. De hashtag #asielVisa die eraan gekoppeld werd, was die dag trending.

Francken is de tweede meest vermelde politicus uit de federale regering en daarmee ook de best scorende Nederlandstalige. Over vicepremier en minister van Werk Kris Peeters werd vooral getweet rond de aankondiging van zijn verhuis naar Antwerpen, waar hij het bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil opnemen tegen N-VA-voorzitter en huidig burgemeester Bart De Wever.

Kris Peeters (17/12/2016, Belga-Luc Claessen)

De top tien in aantal vermeldingen van de leden van de federale regering ziet er als volgt uit: Na Michel, Francken en Peeters volgen Jambon, Van Overtveldt, Geens, Reynders, De Croo, De Block en De Backer.

Wenst u meer informatie over dit onderzoek van Belga Solutions? Contacteer ons op 02/743 34 03 of info@belga.be.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.