Volg Belga News Agency (NL)

Belgische media vermelden Greg Van Avermaet vaker dan zijn collega's

Nieuws   •   dec 30, 2016 10:36 CET

Greg Van Avermaet (06/08/2016, Belga-Yuzuru Sunada)

2016 was hét jaar van wielrenner Greg Van Avermaet: na een ritzege en Gele Trui in de Tour won hij Olympisch goud in de wegrit in Rio de Janeiro deze zomer. Niet verwonderlijk is Greg dan ook de wielrenner die het afgelopen jaar de meeste vermeldingen kreeg in Belgische media.

Uit cijfers die Belga Solutions vrijgeeft blijkt dat Greg Van Avermaet de meest genoemde wielrenner van 2016 is in Belgische media en op verschillende websites, waaronder ook Facebook en Twitter. De ritwinst en Gele Trui in de Tour zorgden voor een eerste piek in het aantal vermeldingen van de naam 'Van Avermaet', het Olympisch goud maakte dat de BMC-renner ook op jaarbasis de meeste naamsvermeldingen kreeg, namelijk 20,136 waarvan 3944 in geschreven media.

Hij neemt daarmee een ruime voorsprong op Sven Nys, die begin dit jaar een punt achter zijn topsportcarrière zette en sindsdien als teammanager bij Telenet Fidea aan de slag is. Een vierde plaats op het WK in januari en zijn laatste koers drie weken later zorgden ervoor dat de Kannibaal uit Baal de eerste maanden van het jaar domineerde qua naamsvermelding in de printmedia en online (14,659), op de voet gevolgd door Wout van Aert (14,569). van Aert kreeg wel meer vermeldingen in geschreven media, Nys werd vaker vernoemd op digitale media.

De naam Tom Boonen werd op twee piekmomenten vermeld: de tweede plaats in Parijs-Roubiax op 2 april en een bronzen medaille op het wereldkampioenschap in oktober. De Bom uit Balen hangt na Parijs-Roubaix 2017 zijn fiets aan de haak.

Eerste en enige vrouw in het top 15-lijstje wielrenners die dit jaar door Belgische media werden vermeld, is baanwielrenster Jolien D'Hoore. Met haar Olympisch brons in Rio verzekerde ze zich enkele maanden later van de Kristallen Fiets, die in 2016 voor het eerst apart aan vrouwen en mannen werd uitgereikt.

Jolien D'Hoore (15/08/16, Belga-Eric Lalmand)

De wielrenners die eveneens op veel naamsvermelding konden rekenen in 2016 zijn afwisselend wegwielrenners en veldrijders: Philippe Gilbert, Tim Wellens, Jasper Stuyven, Thimoty Dupont, Kevin Pauwels, Jens Debusschere, Michael Vanthourenhout, Jens Keukeleire, Jürgen Roelandts en tot slot tweevoudig Belgisch kampioen veldrijden Klaas Vantornout.

Wenst u meer informatie over dit onderzoek van Belga Solutions? Contacteer ons op 02/743 34 03 of info@belga.be.

Opmerkingen (0)

Opmerking toevoegen

Opmerking

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.